KO BOM VELIK/A, BOM…

… se je glasil naslov naše zadnje teme pred poletnimi počitnicami.

Skupaj smo ob slikah spoznavali poklice, njihovo delo ter vse potrebne pripomočke. Ampak nekaj nam je še manjkalo in tako smo se spomnili; kaj pa, če bi si šli pogled poklice, ki so prisotni okoli nas?

Najprej smo odpravili kar k sosedom – v šolo spoznat poklic učiteljica; obiskali smo 3. razred. Pripravili so nam predstavitveno točko s petjem in plesom, nato pa smo se jim pridružili tudi mi. Učiteljica Saša nam je prijazno predstavila svoje delo, tudi risali smo lahko s kredo po tabli, kot pravi mali učitelji!

Par dni kasneje smo odšli do trgovine, kjer nas je pričakala prijazna trgovka in nam predstavila svoj poklic. Nekaj smo tudi kupili ter se odpravili na travnik, kjer smo imeli sadno malico in se za konec posladkali.

V petek pa smo se odpravili spoznat še dva nova poklica; prodajalko na pošti in natakarico. Natakarica nam je povedala, kaj počne v službi ter kako se skuha kava. Potem pa smo se sedli za mizo, kjer nas je postregla s sokom! Pojedli smo še malico, se zahvalili ter se odpravili nazaj proti vrtcu.

Med potjo pa smo se spomnili, da bi si lahko šli ogledat še en poklic.

Mi že imamo svoj termin za obisk pri njej, a mogoče vi veste, kam gremo v torek?

Prav lepo se zahvaljujemo vsem, ki ste nam omogočili, da smo vas lahko obiskali v vašem službenem času in nam predstavili svoje delo.

 

Otroci iz skupine Mavrica z Barbaro in Nušo

(Skupno 134 obiskov, današnjih obiskov 1)