Pri Zvezdicah smo spekli svoj hlebček kruha. Hlebček kruha z drožmi. Najprej smo se lotili  priprave droži. Odmerili smo rženo moko ter vodo in zmes pustili na sobni temperaturi, da fermentira. Droži smo hranili z moko in vodo dodatnih sedem dni in fermentacija je odlično uspela. Lahko smo zamesili testo za kruh, katerega smo morali vsakih deset minut pregnesti, natančno smo namreč upoštevali recept za pripravo kruha z drožmi, ki se v dobršni meri razlikuje od peke kruha s kvasom. Nato smo oblikovali okrogel hlebček, ga položili na ogret pladenj  in le tega ponosno postavili v pečico. Zlato zapečenega in dišečega smo pojedli skupaj za praznično mizo, saj ko po domačem kruhu zadiši, v hiši praznik se slavi.

 

Članek pripravili  Tatjana in  Jana

(Skupno 113 obiskov, današnjih obiskov 1)