Pozno jesen smo pri Zvezdicah izkoristili za kisanje domačega zelja, saj je to ravno pravi čas za pripravo te vrste zelenjave za ozimnico. Poleg kozarca zelja, smo na fermentacijo »poslali« še stroke česna, limono in korenje.

Ob gospodinjskem delu smo se učili o postopkih shranjevanja zelenjave, urili ročne spretnosti, ovrednotili pomen zdrave prehrane in gospodarne uporabe živil, se seznanili z uporabo ustreznih gospodinjskih aparatov in pripomočkov, razvijali delovne navade, vztrajnost in natančnost, skrbeli za higieno delovnega prostora in ponovili nekatera pravila bontona pri mizi.

Kuhinjske deske so nam odlično služile tudi za rezanje sadja, ki smo ga uporabili za pripravo sadnega zmešančka.

Skupaj smo zaužili svojo sadno malico, zdaj pa držimo pesti, da fermentacija uspe.

Naslednji dan so otročki po zgodbi Zelenjavni vrt gospoda volka (C.Bouiller), ki jim jo je lepo prebral učenec Jure,

obnovili informacije iz  našega gospodinjskega dne, temo naslednjih gospodinjskih uric pa bodo izbirali sami.

 

Članek pripravili Tatjana Imperl in Jana Žniderič

 

(Skupno 184 obiskov, današnjih obiskov 1)