Otroci in strokovne delavke smo se 8. aprila ob 18. uri zbrali v vrtcu z namenom, da skupaj preživimo večer in tam tudi prenočimo.

Po slovesu od staršev sta skupini odšli vsaka v svojo igralnico, kjer smo se tokrat v večernem krogu pozdravili in se na kratko pogovorili o poteku nočnega druženja. V živahnem pričakovanju zabavnih dejavnosti smo nato vsi skupaj ob soju svečk povečerjali okusne tople sendviče. S prijetno napolnjenimi želodčki smo se lahko podali na krajši sprehod z namenom poiskati skrivnostnega škratka, ki ponoči skrbi za naš vrtec in pazi, da nam kdo ne odnese igrač. Baterijske svetilke so razsvetlile vsak kotiček temne narave, ko smo oprezali za našim škratkom, ki se kljub našim pozivom ni in ni želel pokazati. »Verjetno je v vrtcu,« smo nazadnje pomislili in se vrnili nazaj.

In res – na hodniku nas je pričakalo škratkovo sporočilo: »Poiščite skriti zaklad!« Otroci so zavreščali in se pognali v lov. Sledili smo puščicam, ki so nas s krajšim usmerjevalnim obvestilom na koncu uspešno pripeljale do težko pričakovanega zaklada. Navdušeno smo se razveselili oranžnega in rumenega paketa in ko smo pokukali vanju – kakšno veselje: čokolada in baloni, ki svetijo! Ravno prav za posladek po večerji in okrasitev igralnic za ples.

Zdaj pa največja radost. Ples! Svoboden, igriv, predvsem pa –  V PIŽAMAH! Glasna zabavna otroška glasba je napolnila ves prostor. »Pižamice« so se vrtele, skakale, prepevale, vse se je treslo. Igralnica, kot jo poznamo, je izginila. Postala je pravo veselo plesišče. Po razburljivem plesu je nastopila prijetna utrujenost. Ob blagem soju pisanih balonov so otroci ob pravljici za lahko noč potonili v sladek spanec. Z jutrom so se prebudili, se uredili in skupaj pozajtrkovali. Ob predvajanju risank smo polni vtisov preteklega večernega dogajanja počakali starše. Ob snidenju so jih »žurerčki« seznanjali s svojimi najljubšimi doživetji.

Tudi tokratna nočitev v našem vrtcu bo vsem nam ostala v ostala v lepem spominu. Do prihodnjič!

Vzgojiteljica Tatjana Imperl

(Skupno 34 obiskov, današnjih obiskov 1)