Med 16.—22.9. smo obeležili Evropski teden mobilnosti s temo Varčne poti in se naučili kaj novega o zdravi mobilnosti.

Pri »Pikah« so se poigrali in pogovorili o različnih vrstah vozil in izdelali plakat s fotografijami na temo. Otroci so se vozili s poganjalci in učili pravil varne vožnje. Prebrali so tudi nekaj zgodb, ki učijo, kako ravnati v prometu, da je koristno za vse nas.

»Sončki« pa so se pogovarjali o kolesu in avtobusu ter izdelali svojo varčno pot – cesto z avtobusi in kolesi, ki so jo izpostavili na pano pred igralnico, da si jo lahko pogledamo vsi. Naučili so se novo pesmico in se gibali s poganjalci.

V oddelku Mavrice so brali zgodbo Beli zajček, ki spodbuja k uporabi javnega prometa in se sprehodili do parkirišča s kamenčki ter do železniške postaje, kjer so se pogovorili, kako je, kadar potjemo z vlakom.

Pri »Zvezdicah« smo te dni namenili predvsem učenju o varnosti pešca v cestnem prometu. Spoznavali smo osnovne prometne znake v cestnem prometu. Večjo pozornost smo namenili prepoznavanju znakov za pešce in se poigrali igro »semafor«, skozi katero smo obnovili znanje o pravilnem prečkanju ceste.

Vrtec so obiskali tudi policisti Policijske postaje Sevnica. Pokazali so nam policijsko vozilo, obvezno opremo, opisali so svoj poklic in poudarili pomen varnega vedenja vsakega udeleženca v prometu.

Otroci iz oddelka Zvezdice so z gospodom policistom odšli tudi na sprehod in skupaj ponovili osnovna pravila o varni hoji v cestnem prometu.

 

Zapisala Tatjana Imper

 

(Skupno 188 obiskov, današnjih obiskov 1)