V torek, 21. septembra, smo izvedli raziskovalno – opazovalni sprehod. Naš cilj je bil ugotoviti, kakšna je okoljska ureditev kraja Blanca in ali smo z ureditvijo zadovoljni ali pa bi bila le-ta lahko boljša. Za označevanje ugotovitev smo uporabili simbola KISKO in SMEŠKO.

Odpravili smo se do krajevnega športnega igrišča in si najprej ogledali  strme stopnice, ki zadaj za šolo vodijo do gasilskega doma. Ugotovili smo, da bi bilo dobro, če bi stopnice imele tudi ograjo, ki bi ljudem omogočila varnejšo hojo po njih, zato so si stopnice prislužile simbol » kiska«.Pohvalili pa smo krajevno razsvetljavo z obcestnimi lučmi, ki si je zagotovila  oznako »smejka«.Po naši oceni se je slabše odrezalo tudi parkirišče pred gasilskim domom. Otroci so namreč ugotovili, da je brez parkirnih talnih oznak za avtomobile. Za varnejše gibanje na parkirišču pa so predlagali  tudi  umestitev  zaščitne ograje nad brežino potoka Blanščica. Zadovoljni smo s prehodi za pešce – dobili so »smejka«, ob cesti za reko Savo pa bi si želeli  pločnik za varnejši dostop do zadnje strani športnega igrišča, zato smo cestišče ocenili s »kiskotom«.

Upamo, da naše poročilo iz  raziskovalno – opazovalnega sprehoda najde pot  tudi do ljudi, ki se ukvarjajo s prostorskim načrtovanjem kraja in morda pridobimo katero izmed izboljšav, ki smo jih predlagali.

Članek pripravili Tatjana Imperl in Breda Lekše.

 

(Skupno 64 obiskov, današnjih obiskov 1)