Na zaključni izlet smo se skupaj  s starši podali v torek,  12.junija. Vlak nas je ob 16.30 iz Blance odpeljal v sosednjo Sevnico. Iz železniške postaje smo se veselo odpravili peš proti mestnemu gasilskemu domu.

Tam sta nas pričakala gasilca Aleš in Rok, ki sta nam predstavila poklic gasilca ter demonstrirala uporabo delovnih orodij in pripomočkov za reševanje v primeru nesreč.

Otroci so si ogledali različna gasilska vozila in njihovo opremo, nazadnje pa so se preizkusili tudi v »gašenju požara«.

Prijazno bi se zahvalili tovarišu Alešu in Roku za prijetno popoldne in sladko pogostitev ob zaključku gasilskega druženja, ki nam je ostalo v lepem spominu.

Skupno druženje smo nadaljevali  v sladolednem vrtu, ob kavici in sladoledu po izbiri, prijetno pokramljali drug z drugim, pa je čas hitro minil in že smo se morali odpraviti nazaj proti železniški postaji, da pričakamo tisti vlak, ki nas ob 19.23 odpelje nazaj na Blanco.

Navkljub občasnemu dežju, ki nas je med izletom tudi malo »zmočil«, smo se imeli na našem zaključnem izletu lepo, se  kaj novega naučili, predvsem pa se sproščeno poveselili in podružili med seboj.

Tatjana Imperl, vzg.

(Skupno 8 obiskov, današnjih obiskov 1)