V četrtek, 14. marca, so  otroci drugega starostnega obdobja našega vrtca suvereno »zavzeli« oder Kulturnega doma Blanca in  se predstavili svojim staršem in ostalim zbranim v polni dvorani.

Prvi so se na odru predstavili otroci, ki obiskujejo interesno dejavnost Angleščina pod mentorstvom Urške Romih ter korajžno zapeli in zaplesali » s prvimi angleškimi besedami«. Za njimi pa je ubrano zadonel tudi  Zbor Enote vrtca Blanca pod taktirko  Maje Senica, ki je zborček spremljala tudi  na klaviaturah.

V nadaljevanju pa so se na odru izmenjaje zvrstili s svojim programom otroci iz Modre in Rumene igralnice.

Zapeli in zaplesali so nekaj  slovenskih ljudskih pesmi, recitirali šaljivke in otroško poezijo, zaplesali  na otrokom ljubo pesem  Gradim prijateljstvo in  v en glas zaključili prireditev s skupno zapeto pesmijo Preljuba mi soseda ob spremljavi gospoda  Slemenška na harmoniki, ki je svoj meh raztegnil tudi ob Židani mareli, za kar se mu najlepše zahvaljujemo.

Hvala lepa tudi KUD France Prešeren Blanca, ki nam je posodil zborovska mikrofona, da so se vsi otroški ubrani glasovi razločno slišali.

Otroci so danes polni navdušenja prišli v vrtec, ponosni na aplavz, ki so ga poželi in pohvale svojih vzgojiteljic, ki so jih cel mesec pripravljale na nastop.

Hvala vsem.

Zapisala Tatjana Imperl

 

(Skupno 131 obiskov, današnjih obiskov 1)