Četrtkovo popoldne smo namenili druženju in spoznavanju naših mamic.

Vstopnica za mamice na našo delavnico so bile slike družinskih članov. Slednje so morale mamice razvrstiti v družinska drevesa ter tako ugotavljale, kako poznajo družine drugih otrok skupine. Za tem so poiskale svoje družinsko drevo in ga pravilno razvrstile ter oblikovale. Družinska drevesa že krasijo našo igralnico in otroci z veseljem opazujejo fotografije svoje  družine.

Sledili sta dve spoznavni igri: izbrati so morale enega izmed predmetov na mizi, ki bi ga izbrale one same in zakaj ter enega, ki bi ga izbral njihov otrok in zakaj. Preko naključne fotografije, ki so jo tudi same izbrale, pa so morali povedati, zakaj so se poistovetile z izbrano fotografijo.

Sledil je odmor in sladkanje z dobrotami, ki so jih dopoldan pripravili njihovi otroci, po odmoru pa se nam je pridružila ga. Ana Božič, avtorica priročnika za starše Od rojstva brez plenic. Predstavila nam je svojo izkušnjo o neuporabi plenic ter kako pristopiti k odvajanju od plenic. V dar nam je podarila tudi njen priročnik, če bo katera od mamic želela poiskati kakšno informacijo v njem. Zaključili smo z besedami, ki so se dotaknile naših src ter marsikateri mamici priklicale solze v oči. Najpomembnejše je: »če bomo sijale Me, bodo sijali tudi Naši otroci in Vsi okrog Nas.«( A. Božič)

 

Valerija Mirt, vzgojiteljica

(Skupno 12 obiskov, današnjih obiskov 1)