V mesecu aprilu in maju so se v skupini izvajali dejavnosti, ki so bile povezane s področjem matematika. Otrokom je bila predstavljena matematika kot nekaj zanimivega in zabavnega. Preko usmerjenih in neusmerjenih dejavnosti so otroci razvijali matematične sposobnosti, razmišljanje in matematično izražanje.

Otroci so v tem času spoznali novo socialno igro Črna kuhar’ca, sposobnost koncentracije in pozornosti so urili preko socialne igre Kdo si ti, Kdo ali kaj manjka, igra Spomin, Človek ne jezi se, razvrščanje žabic po barvi, štetje jabolk na drevesu, štetje krogcev v vodnih mavričnih urah in preko drugih didaktičnih iger. Z izvajanjem dejavnosti po navodilu so otroci spoznali in utrjevali pojme NA, POD, ZA, PRED, POD, NAD ter pojma KOLONA in VRSTA, ki so jih na koncu dodobra usvojili. Matematično razmišljanje in izražanje so otroci individualno utrjevali preko različnih delovnih listov in skupinsko preko sodelovalnih iger, ki smo jih izvedli v telovadnici.

V igralnici smo nalepili meter, na katerem smo merili telesno višino otrok in se o tem pogovarjali. Matematično področje so otroci v prijetnem vzdušju usvajali preko vsakdanjih različnih situacijah.

 

Otroci iz rumene igralnice z Anjo in Jano

(Skupno 107 obiskov, današnjih obiskov 1)