V mesecu novembru smo se  »poigrali matematiko«.

Skozi igro, v gibanju, ob umetnosti, v naravi smo doživljali matematiko kot nekaj, kar nas obkroža in ima svoje zakonitosti, značilnosti.

Primerjali smo krog in kroglo, iz plastelina pa  izdelali kocko ter kvader in stožec ter  razvijali kreativno domišljijo ob izdelovanju različnih 3D skulptur.

Opazovanje raznoliko spreminjajočih se barvitih vzorcev  skozi kalejdoskop je otrokom omogočilo seznanjanje s simetrijo in spoznavanje osnovnih barv ter njihovih barvnih odtenkov. Po opazovanjih so otroci z vodenkami  naslikali pisane mandale, ki krasijo našo igralnico.

Nekaj časa smo posvetili tudi tehniki. Otroci so pri nalogi Od ideje do izdelka iz odpadnega materiala sestavili razgibane izdelke, ki si jih lahko ogledujemo na panoju pred igralnico. Iz Lego kock pa iz dneva v dan pod spretnimi prsti nastajajo vse bolj  kompleksne igrače, s katerimi se potem seveda tudi radi igramo.

V petek, 19. novembra, smo s tradicionalnim slovenskim zajtrkom, s pesmijo in plesom proslavili našo lepo naravo, ki nam podarja hrano in nas razveseljuje s svojo bogato raznolikostjo. Ob pobarvanki Č – kot čebela pa smo ponovili znanje o vztrajnih nabiralkah cvetnega prahu.

 

Članek pripravili Tatjana in Breda

(Skupno 74 obiskov, današnjih obiskov 1)