Zadnji mesec letošnjega leta smo dnevno uživali v prosti igri, si vrteli glasbo po izbiri – za vsakega nekaj… in skupaj zaplesali ob prazničnih novoletnih melodijah v soju romantičnih lučk, ki so krasile našo smrečico.

V začetku meseca so nam na praznični ustvarjalni delavnici dedki in babice prijazno pomagali izdelati okrasje za igralnico in vrtec.  S skupnimi izdelki smo z veseljem dekorirali naše prostore. Hvala vsem za prijetno skupno dopoldne in  upamo, da se tradicionalno ustvarjalno druženje ponovi tudi v naslednjem letu.

Decembra smo si ogledali tudi tri gledališke predstave. Na ogled  prve smo se z avtobusom odpeljali na Senovo, kjer smo v Kulturnem domu uživali v dramski predstavi Babica zima gre na jug.

Z dinamično, poučno, zabavno igro  Škratka Sladka nas je v našem vrtcu obiskalo gledališče KU-KUC, zadnji četrtek pred počitnicami pa smo si v Domu kulture na Blanci skupaj s šolarji ogledali še plesno-akrobatsko predstavo s pomenljivim naslovom Če bi za trenutek odložila telefon.

Poigrali, zaplesali in poveselili smo se  z najmlajšimi otroci iz vrtca in se ob igralnih dopoldnevih »odprtih vrat« veselo družili  s sovrstniki in vzgojiteljicami iz Modre igralnice.

21.decembra smo si organizirali tudi svojo,  tradicionalno praznično čajanko. Dogodek cenimo  vsi – lepo urejeni smo se namreč zbrali ta dan vsi člani Rumene igralnice, v vrtec prinesli nekaj priboljškov za užitek ob druženju za velikim, skupnim prazničnim omizjem. Pokal je tudi šampanjec – tisti otroški z jagodo – so bili veseli otroci, žarele so svečke in očke.

Z dobrimi željami, ki smo jih na novoletne voščilnice zapisali tudi za naše najdražje, smo privandrali h koncu tega posebnega meseca- zadnjega meseca v letu.

Še enkrat vam vsem skupaj kličemo »SREČNO NOVO LETO 2019!« Otroci in vzgojiteljice iz Rumene igralnice.

Zapisala T. Imperl

 

(Skupno 108 obiskov, današnjih obiskov 1)