Ob večernem prihodu v vrtec, ob 18.00, je bilo čutiti neučakanost, dobro voljo ter polno pričakovanj. Otroci so bili polni energije, saj je končno napočil čas nočitve v vrtcu, ki so jo že pošteno čakali. In seveda dočakali. Zgodilo se je toliko posebnega, da ni bilo časa za dolgčas in domotožje. Po uvodnem ogledu risanke smo si pripravili večerjo, potem pa se je zabava šele začela. Vriskajoč so iskali skrivnostni škratov zaklad, ki ga je skril v telovadnici. Privoščili smo si nekaj gibalnih iger, ob katerih so se razgibali ter energično poskakovali po prostoru. V nadaljevanju pa je sledilo presenečenje, ki jih otroci naravnost obožujejo. Seveda v spremstvu lučk. Otroci so onemeli in samo strmeli v velikansko vozilo, ki se je približevalo. Kaj takega!!

Srečali so se z gasilsko opremo in škropili s cevjo. Nikakor mi iz glave ne gre odgovor deklice, in sicer na vprašanje: «Zakaj gasilci potrebujemo čelado? Sledilo je nekaj trenutkov tišine, za tem pa bliskovit odgovor. »Ja, zato, ker ste gasilci!«

Po teh razburljivih trenutkih smo se še malo sprehodili v okolici vrtca ter raziskovali skrivnostno temo, ki je bila zares skrivnostna, a le do tedaj, ko smo uporabili svetilke. Preobrazili smo se v kresničke in že kar precej utrujeni »prikresničkali« nazaj v vrtec. In nato priprava na počitek, ogled risanke po želji otrok ter »cartanje« ob umirjeni glasbi ter spanec, globok spanec ter zelo mirna noč. Glede na število otrok v igralnici, neverjetno mirna.

Zjutraj je sledilo urejanje in pospravljanje igralnice, priprava zajtrka ter ob 8.30 odhod domov.

Za nami je še ena nadvse uspešna nočitev v vrtcu, otroci pa bogatejši še za nekaj dogodivščin.

Otroške oči so najlepše, ko žarijo in so v pričakovanju nečesa in bilo je tako.

Hvala gasilcema Alešu in Tadeju, ki sta poskrbela za lučke v otroških očeh ter vsem, ki ste pomagali pri pripravah in izvedbi našega dogodka.

Maja Senica, vzgojiteljica

(Skupno 3 obiskov, današnjih obiskov 1)