V petek, 13. aprila, smo otroci in vzgojiteljice iz Rumene igralnice prespali v našem vrtcu. Veselo smo  se zbrali skupaj ob sedmih zvečer, si nato ogledali risanko na velikem platnu in se pogovorili, kako bomo preživeli večer.

Večerja v romantičnem vzdušju ob soju sveč nas je okrepčala za nadaljnje dogodivščine.

Ker se je zunaj že počasi začel spuščati mrak, smo se z baterijskimi lučmi odpravili na sprehod po Blanci. Otroci so z navdušenjem svetili na pot pred seboj in s pomočjo svojih lučk opazovali in raziskovali mirno večerno naravo in svojo okolico.

Ko smo prišli nazaj, pa smo se seveda ustavili tudi na našem igrišču z igrali, kjer se otroci zelo radi igrajo. Tokrat je bila izkušnja igre na prostem gotovo precej drugačna, kot po navadi čez dan. Lučke so živahno »poskakovale« gor, dol, levo desno, svetile v temno noč – pravi »lightshow« na naših igralih.

Vendar zabave po odhodu z igral še ni bilo konec. Na vrsti je bil ples v pidžamah.

Ob živahni glasbi in z velikimi led baloni smo se pred spanjem še skupaj zavrteli, zapeli ter poiskali  Škratovo darilo, ki nam ga tradicionalno skrije nekje v vrtcu.

Po »kratkem« čokoladnem posladku in rahlo utrujeni, smo si pred spanjem še poščetkali zobe in se odpravili na ležalnike. Ugasnili smo luči, za medlo svetlobo čez noč so poskrbeli pisani baloni z led lučkami, vzgojiteljica Diana pa nam je prebrala še pravljico za lahko noč.

Otroci so spali kar mirno, utrujeni od dogodivščin, vse  do risank za dobro jutro in zajtrka v naslednjem jutru.

Okoli pol devetih zjutraj v soboto smo se poslovili, vtisi doživetja skupne nočitve v vrtcu pa so ostali z nami tudi v naslednjih dneh, ko smo se o drugačni noči pogovarjali in spomine delili tudi s svojimi bližnjimi.

Tatjana Imperl, vzgojiteljica

(Skupno 7 obiskov, današnjih obiskov 1)