V petek, 20. aprila, je bil za oranžno igralnico poseben dan. Ta dan smo v večernih urah prišli nazaj v vrtec, saj smo ta dan prespali v vrtcu. Otroci so že dopoldne v skupini z navdušenjem pripovedovali, da imajo doma vse pripravljeno za nočitev v vrtcu.

Za začetek je otroke v igralnici pričakala risanka na velikem platnu. V tem času smo se vsi skupaj zbrali in se pripravili za nadaljnje dogodivščine.

Po večerji smo prebrali pismo, ki ga je v igralnici pustil skrivnostni škrat Matevž. Otroci so z velikim zanimanjem poslušali, kaj je v pismu napisal škrat. Po prebranem pismu smo ugotovili, da se je škrat potepal po igrišču z igrali in nam tam skril zaklad. Odšli smo na igrišče, kjer so se otroci hitro podali na lov za zakladom. V kratkem času so našli skriti zaklad, v katerem so se skrivali baloni, čokoladice in risanka. S čokoladicami smo se posladkali na igrišču, na igralih pa še malo poigrali.

Ko je sonce počasi zahajalo, smo z otroki odšli po svetilke in se odpravili na sprehod s svetilkami. Nestrpno so čakali, da so lahko prižgali vsak svojo svetilko in se podali na pot v bližnjo okolico. Med potjo so svetili okoli sebe in opazovali naravo v večernih urah. Po koncu sprehoda smo se ustavili še na igrišču, kjer se otroci zelo radi igrajo.

Po sprehodu otroci še niso bili utrujeni, komaj so čakali, da v svojem nahrbtniku poiščejo vsak svojo pižamo in se pripravijo za ples v pižamah. Imeli smo zabavo z baloni, s katerimi so otroci rajali na znano glasbo. Po nekem času zabave, so otroci postali utrujeni in se pripravili za počitek. Ugasnili smo glasbo in luči ter se vsi skupaj umirili. Pred spanjem so poslušali pravljico, nato pa zadovoljni zaspali.

Naslednje jutro smo se zgodaj zbudili, se uredili, pojedli zajtrk in si ogledali risanko, ki nam jo je prinesel škrat. Po  zajtrku smo se vsi skupaj poslovili, domov smo odšli veseli in polni zanimivih vtisov. (Otroci so staršem z navdušenjem pripovedovali o skritem zakladu, o pohodu s svetilkami in o zabavi z baloni)

Anja Urek, vzgojiteljica

(Skupno 10 obiskov, današnjih obiskov 1)