Velikokrat se sprehodimo tudi skozi »center« naše Blance. Manjši trg podeželskega kraja je vedno lepo urejen. Opazili smo, da domačini  na pomlad okrasijo svoje domove in gredice s pisanim cvetjem, ki še dodatno ozaljša prijeten kraj. V naselju se nahaja  vzorno urejen otok za ločevanje gospodinjskih odpadkov. Osrednji pločniki in večje parkirišče so vedno čisti. Tudi mi poskrbimo, da smeti odvržemo v smetnjak.

Na trgu, ob parkirišču se nahaja tudi trgovina. Med sprehodom gremo po navadi mimo, v toplem junijskem dopoldnevu pa smo se odločili, da malo pokukamo notri. Ob vstopu smo pozdravili gospo prodajalko, ki je  v trgovini urejala police in nadaljevali z raziskovanjem prodajnega prostora.

Ugotovili smo, da manjša trgovinica vsebuje različne oddelke, kjer se na policah nahajajo proizvodi in živila zloženi po skupinah glede na uporabnost ali vrsto proizvoda. Prava priložnost za učenje matematike – takole mimogrede, v domači trgovini.

V oddelku s sadjem in zelenjavo pa smo obnovili svoje znanje in poimenovali vsako živilo, ki je bilo tisti dan na prodaj.

Zase pa smo na polici s slanimi prigrizki izbrali vrečko prest in slanih palčk, ki si jih bomo tokrat privoščili poleg sadne malice.

Na blagajni nas je prijazno sprejela blagajničarka, ki je bila vesela našega obiska. Podarila nam je namreč kar tri vrečke velikih čokoladnih bonbonov.

Svoje izdelke pa smo seveda plačali in spravili račun, ki smo ga prejeli na blagajni.

Ob odhodu smo ugotovili, da je trgovina v kraju za ljudi zelo pomembna.

 

Za lepši dan pa smo  se z veseljem odzvali tudi prijaznem povabilu na sok v Okrepčevalnico Radej.

                                                                  Tatjana Imperl, vzgojiteljica

(Skupno 9 obiskov, današnjih obiskov 1)