Deževne aprilske dni  smo si v naši igralnici malo popestrili in obarvali. Spoznali smo zgodbo Jakec vrtnari avtorja Larsa Klintinga, ki nas je peljala skozi postopek sajenja fižola. Da pa nismo o tem samo poslušali smo tudi sami zavihali rokave in se podali na delo. Fižolčke smo najprej namočili v vodo. Nato smo steklene kozarce porisali s flomastri za steklo in jih okrasili. Naslednji dan je sledil najzanimivejši del, ko smo v roke prijeli lopatke in z zemljo napolnili kozarce. Tako kot Jakec in Nejček smo tudi mi naredili luknjice v zemljo in vanje dali fižol, fižol smo zakrili z zemljo in na koncu še malo zalili. Sedaj pa neučakano čakamo, kdaj bo kaj prikukalo iz zemlje.

Zunaj je dišalo po pomladi, zato smo v igralnico prinesli cvetoče narcise, ki smo jih obarvali in se veselili kaj bo nastalo. Izvedli smo še nekaj poskusov in se ob vsakem kaj novega naučili. Ker imamo zelo radi barve in mavrico smo izvedli še poskus obarvanje mavrice. Z barvami smo ustvarili tudi mlečno čarovnijo. Sledil je otrokom najbolj zanimiv poskus, kjer smo sprva izdelali vulkan, nato pa smo čakali, kdaj bo izbruhnila lava.

Veselimo se novih dogodivščin in vas prav lepo pozdravljamo. Pomlad ti pa nam le nameni še kaj sonca, da bomo lahko uživali tudi na prostem.

Skupina Mavrica z Dono in Jano

(Skupno 96 obiskov, današnjih obiskov 1)