V zadnjem mesecu letošnjega leta se je v naši igralnici dogajalo marsikaj zanimivega. Praznično vzdušje smo si pričarali z novoletno okrasitvijo vrtca in igralnice, pri čemer so nam na ustvarjalni delavnici prizadevno pomagali  stari starši, saj so skupaj s svojimi vnučki izdelali raznoliko okrasje, ki je lepo poživelo naše prostore.

Svobodno igro, ki si jo otroci zamišljajo in doživljajo po svojih željah in predstavah, je v prazničnem decembru spremljala raznolika glasba. Plesali smo na različne melodije in ritme, bodisi ob zvokih otroške, zabavne, narodno-zabavne, praznično-novoletne glasbe, tudi rock*n*rolla ni manjkalo. Prepevali in rajali smo tudi ob svojih otroških pesmih, ki smo se jih naučili do sedaj, si ogledali kakšno risanko po izbiri otrok ter zaplesali ob video-glasbenih projekcijah na velikem platnu.

Kulturni pridih v zabavnem decembru sta ponudili dve raznoliki prestavi. 6. decembra nas je v vrtcu obiskalo Gledališče KUC KUC, ki je z odlično dramsko gledališko igro Polhek in njegov prvi božič dodobra razveselilo mlado občinstvo. 12. decembra pa smo se z avtobusom skupaj z otroki iz Modre igralnice odpeljali na Senovo, kjer smo si v Kulturni dvorani ogledali drugačno vrsto gledališke predstave, saj je  klovnesa Eva Škofljic Maurer, svoje vragolije na odru izvajala tudi v interakciji z občinstvom.

V zadnjem tednu pred novoletnimi počitnicami pa smo bili tudi ustvarjalno uspešni: izdelali smo darilo za svoje najdražje ob koncu leta – lonček z božično travo bo gotovo pripomogel k družinsko prazničnem občutenju decembra, domišljijo in individualno kreativnost so otroci podoživeli v igri in ob ustvarjanju novoletnih obeskov iz slanega testa, v gibalnih spretnostih pa so se otroci preizkušali na dan, ko smo igralnico spremenili v pajkovo mrežo – prepredena vrv je za celo dopoldne zaposlila in spodbujala otroke k iskanju raznolikih načinov gibanja skozi gosto prepleteno mrežo.

S slavnostno čajanko, ob svečkah in prijetni pogostitvi za skupno mizo pa smo zaključili naše zadnje skupaj preživete dni v letošnjem letu.

Z lepimi spomini na 2017 ter lepimi željami za leto, ki prihaja – vam vsem želimo SREČNO!

Tatjana Imperl, vzgojiteljica

(Skupno 7 obiskov, današnjih obiskov 1)