V tednu od 2.10. do 6.10. je v vrtcu potekal mednarodni projekt TEDEN OTROKA. Osrednja tema letošnjega projekta je bila: »PRINESIMO SONCE V VRTEC«. Pod omenjenim sloganom smo v povezavi s tem, v vrtcu načrtovali dejavnosti, ki so otroku omogočale veliko druženja, igrivosti, zabave in sproščenosti.

V začetku tedna je potekalo druženje otrok iz vseh igralnic. Otroci so se med sabo spoznavali, družili in igrali v različnih igralnicah. Takšno druženje je bilo zelo dobrodošlo za vse otroke, predvsem pa za otroke novince. Družili smo se tudi ob plesni dejavnosti, otroci so ob zvokih otroške glasbe uživali in izvajali različne plesne gibe. Pri tem so se nam pridružili tudi najmlajši otroci in z nami zaplesali. V povezavi z osrednjo temo projekta smo v našem vrtcu (tudi) z likovno dejavnostjo prikazali povezanost vrtca. Otroci so ob odtiskovanju rok zelo uživali, še posebej ob tem ko so videli kako posebno sonce so ustvarili. Izdelek smo postavili v skupni prostor, kjer si ga lahko starši in otroci vsak dan ogledajo. Otroci 2. starostnega obdobja so vsak dan sodelovali pri predstavitvi vseh interesnih dejavnostih, kjer so aktivno spoznali, kako bodo potekale: plesali so, se igrali družabne in socialne igre, se opevali in peli, ter ustvarjali. V vrtec smo dobili tudi obisk. Na obisk je prišla ga. Urška Romih, z namenom, da je otrokom prebrala pravljico. Otroci so pravljici pozorno prisluhnili in bili veseli obiska v skupini. Petek je bil namenjen prosti igri in teku otrok na igrišču. Zaradi slabega vremena je bil tek izveden v telovadnici. Teka so se udeležile vse skupine, razen skupine najmlajših otrok. Vzdušje v telovadnici je bilo zelo glasno in tekmovalno. Otroci so v teku in navijanju zelo uživali. Po končanem teku in zaključku tedna, smo si v eni izmed igralnic ustvarili kino in si ogledali risanko, pri kateri smo vsi skupaj uživali in prijetno zaključili teden otroka.

V vrtcu smo preživeli teden, kjer smo se veliko družili, se med seboj dobro spoznali, navezali stike s starejšimi in mlajšimi otroki. Dejavnosti v tednu otroka so otroku omogočile otroško razposajenost, likovno ustvarjanje in sproščeno počutje med vsemi otroki.

Anja Urek, koordinatorica tedna otroka

(Skupno 8 obiskov, današnjih obiskov 1)