TEDEN OTROKA 2018

 

V tednu od 1.10. do 5.10. je v vrtcu potekal mednarodni projekt teden otroka. Osrednja tema letošnjega projekta je bila: »PROSTI ČAS«. V povezavi s tem, smo na ravni vrtca načrtovali dejavnosti, ki so omogočale prosto igro otrok v igralnici in na prostem.

V modri igralnici smo v tednu otroka čas namenili prosti igri z igračami iz vrtca in od doma, predstavitvi interesnih dejavnosti in druženju med igralnicami. Pri predstavitvi interesnih dejavnosti so otroci poslušali predstavitev in aktivno sodelovali pri dejavnostih, ki so jih pripravile strokovne delavke. V tem tednu smo imeli na ravni vrtca tudi dan odprtih vrat. Otroci so imeli možnost prehajanja med igralnicami in igro z drugimi igračami ter drugimi otroki. Prijetno vreme smo izkoristili tudi za sprehod do gozda in bivanje v gozdu. Otroci so bili navdušeni nad idejo, da bomo dopoldne preživeli v gozdu. Opazovali in spoznavali smo življenje v gozdu. Zadnji dan v tem tednu smo namenili športnemu dopoldnevu. Na šolskem igrišču je bilo pripravljenih devet različnih iger s pravili, ki so omogočale otrokom razvijanje motoričnih spretnosti – moč, natančnost, vztrajnost, koordinacija, umirjanje. Veselje in aktivnost otrok je bil dokaz, da so bile igre otrokom zanimive.

Dejavnosti v tem tednu so otrokom omogočili veliko proste igre, preko katere so izživeli svobodno lastno domišljijo in kreativnost.

Anja Urek, vzgojiteljica

(Skupno 46 obiskov, današnjih obiskov 1)