TEDEN OTROKA V RUMENI IGRALNICI

(1.- 5. 10. 2018)

Letošnja osrednja nit tedna otroka je bil pomen kvalitetnega preživljanja prostega časa. To je tisti čas, ki si ga otroci lahko organizirajo po svoje, ko iščejo tisto, kar jih veseli in navdušuje. Se družijo s prijatelji in razvijajo svoje socialne kompetence, pridobivajo izkušnje iz sveta okoli njih med plezanjem po drevesih, na igrišču, pa tudi na sprehodu po gozdu ali bližnjem travniku.

 

V tem tednu so otroci od doma prinašali svoje igrače /igre/ knjige in se z njimi igrali, jih podelili z drugimi.

Načrtovane dejavnosti pa so naslednje: igra v gozdu, športni dan na igrišču, predstavitev interesnih dejavnosti, obisk Jana na domu in ogled živali (konjev, kokoši, zajčkov) ter dan odprtih igralnic.

Otrokom je bil všeč malo drugačen teden. V gozdu so raziskovali gozdno podrast, opazovali drevesa in različno grmičevje ter nabirali odpadli želod, jesensko listje, mah, bršljan pa tudi drobne kamenčke smo našli v gozdu, polževo lupino in zapuščeno, lepo spleteno ptičje gnezdo.

Na predstavitvi interesnih dejavnosti so ustvarjali domišljijsko risbo z lepljenjem in barvanjem različnih oblik, listov in podobno, prepevali in si ogledali posnetek lanske pevske revije, na velikem platnu so si ogledali in poslušali predstavitev angleščine.

Zanimivo jim je bilo pokukati tudi v sosednje igralnice, se igrati z ostalimi prijatelji in drugimi igračami, igrami.

V četrtek smo se ob sončnem vremenu odpravili na daljši sprehod proti Kladju, kjer smo takoj opazili 3 manjše konje in 2 žrebička, jih nahranili z jabolki in pobožali. Poleg njih smo videli tudi kokoši in pobožali zajčke. Uživali smo v igri na pesku in se res fajn imeli. Tudi pot nazaj nam je hitro minila.

V petek smo športno opremljeni na šolskem igrišču vadili na devetih različnih športnih postajah. Otroci so preizkušali svoje gibalne spretnosti v  hitrem teku in teku med ovirami, lovili ravnovesje v hoji po švedski klopi in vrvi, se urili v metanju žoge na zadani cilj, podirali keglje in najljubšo vajo tudi večkrat ponovili. Ob  zadnji nalogi umiritve telesa z masažo za otroke pa smo zaključili naš športni dan, ravno prav utrujeni za odhod na kosilo in počitek.

Diana Kos, vzgojiteljica

(Skupno 35 obiskov, današnjih obiskov 1)