Pa je le napočil čas našega odhoda, ki smo ga tako nestrpno pričakovali. V vrtcu smo se kar precej pripravljali ter pogovarjali o doživetjih ter dejavnostih, ki se bodo tam odvijale, zato so bila pričakovanja velika. Otroci so bili videti navdušeni, polni energije, razigrani.

Ob prihodu v naše začasno prebivališče, v CŠOD Čebelica, smo se najprej orientirali v prostoru. Vodja doma, g. Damjan, nas je lepo nagovoril ter pozdravil ter nas pospremil do sob, kjer smo si izbrali ter uredili posteljo.

V času bivanja v tem domu smo spoznali ter izvedli kar nekaj dejavnosti na prostem, na katerih je tudi bil poudarek. Prvi dan je bil precej deževen, zato smo si nadeli dežne plašče, obuli škornje ter se odpravili raziskovat okolico ter prebivališče škratka Čateža, ki nam je bil ves čas bivanja v vrtcu v naravi navdih ter motivacija. Kljub deževnemu vremenu pa so bile temperature za ta letni čas prav spodbudne, zato je bilo zunaj prijetno ter razburljivo. Po vrnitvi smo se poigrali z ogromnimi gradniki, ki jih imajo v domu ter se poigrali tudi na igrišču, ko je prenehalo deževati.

Naslednji dan pa nas je razveselilo sonce. Na ta dan smo spoznali živali, ki prebivajo v domu ter jih celo božali, se sprehodili do gozda ter postali pravi naravoslovci oz. raziskovalci. Škratu Čatežu smo tudi sami izdelali kar nekaj posebnih hišic oz. skrivališč. Nagradil nas je s sadno malico na prostem, ki je otrokom še posebno teknila. Po večerji so se otroci predstavili s kratkim nastopom ter se razveselili večerne zabave ob različni glasbi. Otroci so se plesno (večinoma) zares razživeli ter se sprostili, kar se je začutilo tudi v samem prostoru.

Tretji dan smo najprej uredili ter pospravili sobe, pripravili prtljago ter se podali na lov za skritim zakladom. Le-ta smo skušali poiskati s pomočjo različnih ugank ter gibalnih nalog, kar mu je dalo poseben pridih. Po kosilu je vodja doma razdelil priznanja vsem udeležencem vrtca v naravi, česar smo se zelo razveselili. Poslovili smo se ter polni pozitivnih občutkov zapustili dom, kjer smo, samo v treh dneh, doživeli ogromno zanimivega,  posebnega. Vrtec v naravi, ki nam je dal »krila«.

 

Zapisala: Maja Senica, vodja vrtca v naravi

 

(Skupno 162 obiskov, današnjih obiskov 1)