Končno smo dočakali ponedeljek, 8. maja, da smo se odpravili na težko pričakovano letovanje. Že pri sami vožnji je bilo čutiti radovednost otrok, kam smo se napotili.

Ob prihodu nas je prijazno sprejela učiteljica Irena, nam pokazala naše garderobe ter podala nekaj osnovnih informacij. Po sobah smo se delili glede na želje otrok.

Razpakirani in pripravljeni smo najprej raziskovali zunanjo okolico doma ter njihove rekvizite preko proste igre.

Po kosilu je sledil počitek. Utrujeni od novosti in vznemirjenja jih je kar nekaj zaspalo, nekaj pa se jih je dobro spočilo.

Sledila je prva vodena dejavnost. Polovica otrok se je odpravila na lokostrelstvo, polovica je naprej raziskovala dom. Potem pa je sledila menjava.

Osnove lokostrelstva nam je podajala učiteljica Sabina. Otroke je seznanila s pripomočki lokostrelstva ter pravili. Vsak otrok se je preizkusil v streljanju.

Spoznali smo pastirske igre. Tudi slednje nam je predstavila učiteljica Sabina. Ker nam je muhasto vreme nagajalo, smo nekaj iger spoznavali v uti, nekaj na prostem. Radi so odigrali te igre, ki so bile preproste za izdelati in z malo preprostih pravil.

Po večerji smo se v vsaki sobi pogovorili in določili ime sobe. Pripravili smo plakate, ki so krasili vrata naših sob. Tako smo na letovanju bili: “Sončki” (5 otrok), “Srčkani sončki” (10 otrok) in “Tačke” (7 otrok).

Sledil je družabni večer, ki ga je vodila druga učiteljica Irena. Po predstavitvi je vrtela  glasbo, ki so jo želeli otroci, oni pa so veselo preplesavali, prepevali, »igrali na instrumente«, skratka se zabavali.

Prijetno utrujeni in vznemirjeni, kaj vse bodo počeli naslednji dan, so otroci legli v postelje. Stekla je tudi kakšna solzica, saj je bila to prva takšna izkušnja za naše otroke. Po tolažbi in cartanju so vsi zaspali in se dodobra spočili za naslednji dan.

Valerija Mirt z Bredo in Nušo

(Skupno 73 obiskov, današnjih obiskov 1)