Zadnji dan nas je budila budilka. Zelo težko smo se vstali in kar nekaj jih je bilo, ki bi še spali. 2. dan je bil res poln novih izkušenj, dogodivščin ter igre in vse to jih je dodobra utrudilo.

Po zajtrku je najprej sledilo pakiranje in pospravljanje. Sobe smo morali sprazniti, saj je bil na poti že drug vrtec, ki bo preživel zanimive dneve v domu.

Mi pa smo se odpravili z učiteljico Ireno spoznavati bližnji gozd in Divji potok. Otroci so merili temperaturo potoka, zemlje v senci in na soncu, temperaturo zraka. Spoznavali so mlinček ter kam se vrtijo njegove lopute in zakaj, kaj plava ter ne plava, rastline, ki smo jih srečevali. Videli smo tudi slap. Ob vrnitvi nazaj v dom smo lahko poskusili, kakšen okus imajo koprive.

Z učiteljem Martinom smo se do kosila namenili še na bližnje igrišče, kjer nam je pripravil poligon za vožnjo s skiroji.

Po kosilu je sledil zaključek, kjer se je učiteljica Irena vsem zahvalila, pokazala, kaj bodo v spomin prejeli v vrtcu in odpravili smo se proti avtobusu.

V Krškem smo se ustavili na zaslužen sladoled, ob dogovorjeni uri pa točno prispeli v objeme svojih staršev, bratcev, sestric, babic.

Vrtec v naravi smo uspešno izpeljali. Vse strokovne delavke smo bile ponosne na naše udeležence letovanja, ponosne tako na njihovo obnašanje kot tudi na njihovo samostojnost in pogum. Skupaj smo doživeli čudovite izkušnje, ki nam bodo še dolgo ostale v spominu.

Valerija Mirt z Bredo in Nušo

(Skupno 9 obiskov, današnjih obiskov 1)