Pri skupini Mavrica smo v ponedeljek, 15. 5. 2023, po dveh mesecih branja in pripovedovanja knjig zaključili s projektom Palček Pripovedovalček.

Otroke in starše smo pozvali, da doma prebirajo knjige skupaj z otroki, saj jim tako približamo branje, hkrati pa skupno branje v družini in v vrtcu oz. knjižnici poglablja medsebojne čustvene vezi.

Otroci so z veseljem in ponosom v vrtec prinašali knjige, se pogumno usedli na stolček in predstavili svojo knjigo. Spoznali smo veliko novih knjig in se predvsem pri knjigah o živalih veliko nasmejali, ko so jih oponašali.

Veseli smo, da so se starši in otroci odzvali na projekt z zanimanjem. K skupnemu branju jih spodbujamo tudi v prihodnje.

Ker smo zaključili s projektom se je od nas poslovil tudi Palček Pripovedovalček. Bil je zelo navdušen nad vsemi pripovedovanimi zgodbami in se že veseli, da se zopet vidimo naslednje leto.

Za sodelovanje se zahvaljujemo vsem staršem in otrokom, ki so predstavili svoje knjige. Zahvaljujemo se tudi Knjižnici Sevnica in Valvasorjevi knjižnici Krško oziroma njihovima bibliotekarkama gospe Anici Ganc ter gospe Klavdiji Šiško Možgan, ki sta pripravili priporočilni seznam kvalitetnih slikanic za otroke prvega starostnega obdobja.

Otroci iz skupine Mavrica

(Skupno 113 obiskov, današnjih obiskov 1)