1. junija smo se odpravili na naš zaključni izlet v Globočice.

 Avtobus nas je peljal do Turistične kmetije pri Martinovih, kjer sta nas prijazno sprejela gospa Milena in gospod Franc.

Pod njunim vodstvom smo si ogledali kmetijo. Otroci so  lahko hranili kozice, pobrali jajčka v kokošnjaku, pobožali mehke zajčke in si pobliže ogledali velikega konja Liska

Gospod Franc  je z nami rad delil marsikatero zanimivo anekdoto iz življenja na kmetiji  in na koncu poskrbel tudi za krajšo ježo otrok  na osličku.

Gospa Milena pa je otrokom pokazala kako se mesi in oblikuje testo za kruh, da nastane okrogel hlebček. Spekel se je v pravi krušni peči

Za nas so skuhali tudi okusno kosilo.  Najedli smo se prave domače goveje juhe, za sladico pa dobili še  palačinke z marmelado.

Po kosilu pa smo uživali na zeleni jasi z igrali in si privoščili še priboljšek od doma.

Pred odhodom smo skrbno zavili naš hlebček kruha v papirnato vrečko in se dogovorili, da z njim pogostimo svojo družino.

Našim gostiteljem smo se zahvalili za gostoljubje in se poslovili, zadovoljni, da smo skupaj delili                                                                                                                                                                                                                                                                                               še en dan za vesel spomin.

 

Članek pripravili Tatjana in Tjaša

(Skupno 138 obiskov, današnjih obiskov 1)