V torek, 15. 9., je v Dnevnem centru ZPM Krško potekal sestanek koordinatoric projekta Zeleni nahrbtnik z Zmajčkom Jurčkom v posavskih vrtcih. Na sestanku so se koordinatorice dogovorile o poteku poti po Posavju, si razdelili naloge in Zmajčku Jurčku zaželele srečno pot in veliko zabave z najmlajšimi.

Svojo pot bo Zmajček Jurček začel v Vrtcu Levček pri OŠ Podbočje in nato vse do naslednjega junija potoval še po desetih vrtcih Posavja. Iz Podbočja se bo odpravil v Veliko Dolino, nato na Rako, od tam na Blanco in v Dobovo, dalje na Senovo in v Kapele, Bizeljsko, nazaj v Krško, svojo pot pa bo zaključil v vrtcu Kostanjevica na Krki.

20150915_124928
Koordinatorice projekta z okoljevarstvenim Zmajčkom Jurčkom

V gibanje se bo letos vključilo skupaj kar preko 900 otrok in več kot 100 mentoric, mentorjev ter zunanjih sodelavcev v projektu. Projekt je pripravila in ga v Posavju koordinira Zveza prijateljev mladine Krško, na nacionalni ravni pa gre za projekt Mestne zveze prijateljev mladine Ljubljana. Zeleni nahrbtnik z Zmajčkom Jurčkom je gibanje, katerega cilj je okoljska vzgoja najmlajših. Temu cilju sledi tudi povezovanje otrok, vzgojiteljic, staršev, dedkov, babic ter drugih krajanov za skupno skrb na področju okoljevarstvene vzgoje. Konkretni projekti v gibanju so namenjeni reševanju nalog v lokalnem okolju, kjer otroci živijo, obiskujejo vrtec ali šolo.

Z gibanjem prispevamo k obogatitvi dodatnih vsebin, sicer že uveljavljene okoljske vzgoje v vrtcih in šolah. Glavni namen gibanja je motivirati otroke, da sami razmišljajo o naravi in okolju ter odnosu človeka do njiju. Svoji stopnji razumevanja okoljevarstvenih problemov iščejo in izvajajo določene aktivnosti in naloge.
Zmajčka Jurčka zopet čaka razburljivo šolsko leto polno novih delovnih in poučnih izzivov.

Darinka Kerin Kiler
Koordinatorka projekta pri ZPM Krško

Vir: posavje.info

(Skupno 25 obiskov, današnjih obiskov 1)